Why is Unitex a reliable merino wool clothing manufacturer?

merino wool clothing manufacturers

         merino wool clothing manufacturers

Unitex is a one of the best merino wool clothing manufacturers & suppliers who specialized in Merino Wool clothing & jersey in East Asia.  Unitex’s merino wool clothing main products include 100% wool knitted underwear(made from the imported high micron Australian natural Merino virgin wool) , running garments and outwearing jersey, woolen shirts and coats, wool scarves, wool gloves and wool socks etc.

merino wool manufacturers
merino wool manufacturers

       Merino wool fabric supplier.

Unitex is also one of the most professional merino wool fabric suppliers in China.They also supplies various types of merino wool fabric include merino jersey fabrics,merino interlock fabrics and merino rib fabrics and etc. Unitex can also produce pure merino wool fabric with wet transferring printed designs for outdoors hunting purpose(such as Military Camouflage,Shrubby & Oak trunk and leaf patterns etc). We believe that the printed merino wool clothing will surprise you with its super quality and competitive prices. Not only the quality could be guaranteed, but also the delivery time could be promised by 1000-2000pcs output per day which is also increasing with the developments and expansion of our factory.   Merino Wool Yarns & fabrics have been sent to take professional tests and get quality approved with related certificates.Unitex has many quality certificates such as OEKO-TEX STANDARD 100, WOOLMARK, GB/TI9001—2000,and other environmental protection standard ones.

All of our merino wool clothing is made of merino wool fabric.There is different wool content proportion fo our merino wool fabric collections. We make 100% pure merino wool and wool blend fabric both.The wool blend fabric is made in different raw materials such as merino wool+nylon, merino wool+polyester, merino wool+tencel, merino wool+coolmax and etc. And most of the merino fabrics are made of the 17.5micron and 18.5 micron merino wool fibers.  Normally the lighter weight the merino wool clothing is, the less merino fiber value need to be. Unitex makes its merino wool fabric of different weight from 150gsm to 400gsm. And according to the merino fabric structure, we have the wool interlock fabric, wool rib fabric, wool jersey fabric and etc.

merino wool fabrics-79
merino wool fabric-79

 

         Questions about how to deal with the merino wool manufacturers?

Question1: Are you a merino wool clothing manufacturer?

Answer: Yes, we are one of the best merino wool manufacturers in China for merino clothing making jobs.

Out factory locates in Zhangjiagang city,Suzhou which is only 1 hours drive from shanghai. And there is direct high speed train from shanghai train station to our city. One hour trip is so quick for you to visit us.

merino wool suppliers
merino wool supplier

 

Question 2: Can the leadtime more shorter if urgent order needed?

Answer: Yes, pls contact us urgent to check all your details. For time urgent orders, we will organize in speed methods to make clients time plan works.

merino wool clothing manufacturer-2
merino wool clothing manufacturers-2

 

Question 3: What is the merino wool clothing manufacturer’s MOQ? Can I mix styles?

Answer:Our normal MOQ is 500pcs per style, and it also depends on your quality and other requirements.

sure you could mix styles, but for one style, we have 500 pcs MOQ requirement.

merino clothing manufacturers
merino clothing quality

 

Question 4: What is the price for your merino clothing? How is your clothing quality compared to other merino wool clothing manufacturers?

Answer: It depends on what type of materials , fabric weights, order quantities,sizes and package trims etc. When you are making an inquiry, please let us know your order details as well.Different wool content or different sizes, the cost and prices are different.

We think our merino clothing quality is the best due to the strength we have.You can see the merino clothing sample details photos which I attached in this blog to get quality ideas.

merino clothing factory
merino clothing size

Question 5: What is the delivery time that the merino wool manufacturers need?

Answer: sample color lab dip requires 7 days. The bulk production time is around 30 to 50 working days after confirmed PPS  (pre-production sample). It depends on the quantities and styles you order as well.

 

Question 6: Can the merino clothing manufacturer make our logo on the merino wool clothing?

Answer: Yes. We can custom make your logo exactly as per your requirements. we could custom make your labels, hangtags and etc as well. Color of yarns or stitching ways are also will custom done as per your structions.

 

merino clothing manufacturer

merino clothing quality

 

Question 7: What is the merino clothing manufacturers ‘packing method?

Answer: Each piece into polybag or printed box and then pack into standard export master carton.Shipping marks will be printed on carton exactly as clients required. All packing details will be confirmed with clients in good communications.

merino wool clothing manufacturers
merino clothing packing

 

Question8: This is my first buying overseas, how to place merino clothing order with the merino wool clothing manufacturers?

Answer: Pls follow the below steps with the merino clothing manufacturers.

Step 1: We need information like pictures,size specs,composition ,weight,quanitity… , then we will quote you good price based on your enquirey infomation .We can arrange sample setup as well if you need.

Step 2: we will Confirm other details such as lead time, payment, shipment.

Step 3:We make proto samples for your approval. After proto samples approved, we will make the bulk order sample for you such as sales samples. You get sales sample to get bulk order and place the bulk order with us.We will make contract for you for all details with production specs, lead time,payment and etc.We sign the contract each other and You could then arrange the bank deposit for us start the bulk order production.

Step 4: After bulk order finished, we will tell you to arrange quality checking and inspection. After the order pass your quality inspection, we will arrange shipment for you as your requested. All shipping will do as per contract instructions or clients instructions.

Step 5: After the order is shipped, we prepare shipping documents for you and by the same time, clients arrange balance payment done.

Step 6: After you receive the clothing shippment, please tell us your comments so that we keep working better for future orders.

wool clothing manufacturers
wool clothing manufacturer

As an experienced merino clothing manufacturer in China, Unitex is good at making merino wool clothing such as merino wool base layer, merino wool middle layer, merino wool T-shirt,merino wool hunting clothing and etc. Many outdoor brands have their merino clothing order made by Unitex. And we are one of the best merino wool manufacturers in China. Anyway, if you need a merino wool manufacturer partner, just contact Unitex for a long term business relationship with them.They won’t disappoint you and do their best to make your plan happen.

merino wool clothing manufacturers
merino wool base layer

 

   

         Why Unitex is the best partner for you among the merino wool clothing manufacturers in China?

Unitex has its own merino wool fabric factory and own merino clothing workshop as well. And Unitex has been in merino wool clothing industry over 15 years. Unitex is experienced in production of merino wool T-shirt, merino wool base layer, merino wool underwear and etc.

you could custom make the merino clothing in custom sizes and styles you want.Unitex could make right clothing styles you want.

merino clothing manufacturers
merino clothing chart

Unitex has a skilled merino wool clothing worker team who is experienced and familar with merino clothing international quality standard,especial the quality standard of Europe and America. Unitex has its own R&D department. They could make your sample clothing in one week and help you put your skedule forward in time. And this merino wool clothing manufacturer keeps a lot of necessory spare clothing accessories ready in stock such as YKK zipper in different colors,mesh fabric accessories, contrast fabrics and etc.  With the enough necessory spare clothing accessories, Unitex could make your proto sample much quicker than other merino wool clothing manufacturers can do. They could custom make any quality merino base layers you want.

merino wool clothing manufacturers
custom merino clothing

Unitex is a merino clothing manufacturer partner for world famous outdoor brands as well. They makes the merino base layer, wool middle layer clothing, merino pants and wool underwears for SMARTWOOL, MINUS 33,WOOLX and etc. With the most experienced clothing workers and High quality control system,Unitex is confident of making the orders meet all clients satisfaction. For all the reasons, Unitex is one of the best merino wool clothing manufacturers partner choice for you here.

merino wool clothing manufacturers
merino clothing factory

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *